środa, 11 lutego 2015

Sałatka ze szpinakiem, jarmużem, tuńczykiem i jajkiem. A do tego białe porzeczki!

Mmmmm pycha:) mmmm jakie zdrowe:) zrób ją koniecznie, a nie pożałujesz! dodatek białych porzeczek jest fantastyczny. Sałatka na lunch do pracy idealna!


Składniki:
  • Garść szpinaku
  • Garść jarmużu
  • Kilka suszonych pomidorów i koktajlowych
  • Tuńczyk z puszki w wodzie
  • 2 jajka
  • 1/3 cebuli
  • Kiełki brokuła
  • Białe porzeczki (u mnie ze słoika, odsączone- takie z przetworów na zimę)
  • Oliwa z oliwek, ocet ryżowy, pieprz, sól, pieprz ziołowy
  • Grzanki
Wykonanie:
  1. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia połóż kawałki jarmużu, posyp solą i pieprzem ziołowym, piec aż będą chrupiące. Zrób chipsy w piekarniku z jarmużu.
  2. Szpinak opłucz, osusz, połóż do miseczki.
  3. Pomidorki pokrój w ćwiartki, a suszone w paseczki.
  4. Cebulę w drobną kostkę.
  5. Jajka ugotuj na twardo, pokrój w mniejsze kawałki.
  6. Szpinak skrop oliwą, połóż rozdrobniony tuńczyk, cebulę, pomidorki, posyp porzeczkami. Na wierzch daj kiełki i jajko. Skrop odrobiną octu i posyp pieprzem.
Smacznego:)







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Daj nam znać co sądzisz o naszych posiłkach :)