środa, 11 lutego 2015

Suvlaki na patyku

Banalnie proste, jak zwykłe kotlety mielone, ale nie smażone a pieczone. I to jeszcze na patyku:D chyba nie muszę Cię przekonywać, że Twoje dziecko będzie pierwsze w kolejce do obiadu?:)

Składniki:
  • 1/2 kg mięsa mielonego (wołowe, wieprzowe i indycze)
  • Mała zielona papryczka
  • Jajko
  • 2 ząbki czosnku
  • Przyprawa do mięsa mielonego bez chemii
  • Sól, pieprz, chilli w płatkach
Wykonanie:
  1. Papryczkę drobno pokrój, a czosnek zmiażdż i drobniutko posiekaj.
  2. Wszystko wymieszaj w misce i Odstaw do lodówki na 30 min.
  3. Patyczkiem do szaszłyków namocz w wodzie.
  4. Uformuj podłóżne kotlety (z jednek strony z czubkiem, z drugiej płaskie) i nabij na szaszłyki.
  5. Piekarnik najgorzej i piec ok 30-40 min w 200 st. Obróć w trakcie pieczenia.
Smacznego:)





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Daj nam znać co sądzisz o naszych posiłkach :)