Składniki:
- 1/2 kg mięsa mielonego (wołowe, wieprzowe i indycze)
- Mała zielona papryczka
- Jajko
- 2 ząbki czosnku
- Przyprawa do mięsa mielonego bez chemii
- Sól, pieprz, chilli w płatkach
Wykonanie:
- Papryczkę drobno pokrój, a czosnek zmiażdż i drobniutko posiekaj.
- Wszystko wymieszaj w misce i Odstaw do lodówki na 30 min.
- Patyczkiem do szaszłyków namocz w wodzie.
- Uformuj podłóżne kotlety (z jednek strony z czubkiem, z drugiej płaskie) i nabij na szaszłyki.
- Piekarnik najgorzej i piec ok 30-40 min w 200 st. Obróć w trakcie pieczenia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Daj nam znać co sądzisz o naszych posiłkach :)