Składniki:
- kilka ziemniaków
- kilka plasterków boczku wędzonego najlepiej
- kawałek sera białego + jogurt naturalny + szczypirek + sól + pieprz + szczypta chilli
- kawałek masła + ząbek czosnku + ulubione świeże zioła (np. koperek lub pietuszka lub mięta) + szczypta soli
Wykonanie:
- Ziemniaki podgotować w osolonej wodzie. Odcedzić, lekkko ostudzić.
- Naciąć w 2-3 miejscach i włożyć tam kawałek plasterka boczku.
- Zawinąć w folię aluminiową i piec w piekarniku, ażz się zarumieni boczek (mu lubimy taki chrupiący węgielek:P ).
- Przygotować masełko ziołowe i twarożek.
- Masełko: utrzeć masło z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, dodać pokrojone zioła, przyprawić.
- Twarożek: ser utrzeć z jogurtem, dodać drobno pokrojony szczypiorek, przyprawić.
- Ziemniaki podawać z masełkiem lub twarożkiem, albo z tym i z tym:) i warzywkami.
Smacznego:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Daj nam znać co sądzisz o naszych posiłkach :)