Składniki:
- 1/2 kg wołowego mięsa mielonego
- 3 łyżeczki startego parmezanu
- 1/2 cebuli pokrojonej w kostkę
- 1 jajko
- suszony tymianek
- 2 łyżki ostrej musztardy
- 1 łyżeczka oliwy
- 2 łyżeczki sosu sojowego
- ostra papryka w proszku
- sól, pieprz
- kleik ryżowy do obtoczenia lub bułka tarta
- wykałaczki
Wykonanie:
- Wszystkie składniki wymieszaj na jednolitą masę.
- Uformuj kulki i obtocz w kleiku, nabij na wykałaczki.
- Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia i posmaruj oliwą.
- Piekarnik nagrzej i piecz ok 30 minut w temp.190 stopni. Obróć w połowie pieczenia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Daj nam znać co sądzisz o naszych posiłkach :)