Składniki:
- 300 g mąki ryżowej
- 3 łyżki mąki ziemniaczanej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 jajka
- 150 g brązowego cukru
- 1/2 szklanki oleju
- 300 g jogurtu naturalnego
- 1 opakowanie cukru z wanilią
- Rabarbar
- Szklanka mąki pszennej
- 100 g masła
- 1/2 szklanki cukru
Wykonanie:
- Przesiewamy oba rodzaje mąki z proszkiem do pieczenia.
- Dodajemy jajka, cukier, olej, jogurt i miksujemy.
- Rabarbar kroimy w paseczki i mieszamy z ciastem.
- Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i wlewamy ciasto.
- Składniki na kruszonkę wyrabiamy ręką w misce, aż powstaną grudki.
- Kruszonką posypujemy ciasto i pieczemy ok 45 minut w 180 stopniach.
Smacznego:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Daj nam znać co sądzisz o naszych posiłkach :)