piątek, 24 maja 2013

Młoda kapustka

Super dodatek do obiadku. Uwielbiam ten okres kiedy są młode warzywka i wnoszą tyle świeżości do obiadku:)

Składniki:
  • 1 główka młodej kapusty
  • pęczek koperku
  • 3 ziarna ziela angielskiego
  • sól, pieprz, odrobina cukru
  • 2 łyżki octu winnego
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki mąki
  • 2 łyżki przecieru pomidorowego
Wykonanie:
  1. Kapustę poszatkuj, włóż do garnka, zalej 2 szklankami wody i dodaj ziele angielskie.
  2. Gotuj ok 15 minut.
  3. Przygotuj zasmażkę: masło roztop, dodaj mąkę i odrobinę  płynu z kapusty. Ciągle mieszaj.
  4. Do kapusty dodaj zasmażkę i gotuj jeszcze chwilkę.
  5. Dodaj ocet, przyprawy,przecier koperek.
Smacznego:)

2 komentarze:

Daj nam znać co sądzisz o naszych posiłkach :)