Młoda kapustka
Super dodatek do obiadku. Uwielbiam ten okres kiedy są młode warzywka i wnoszą tyle świeżości do obiadku:)
Składniki:
- 1 główka młodej kapusty
- pęczek koperku
- 3 ziarna ziela angielskiego
- sól, pieprz, odrobina cukru
- 2 łyżki octu winnego
- 2 łyżki masła
- 2 łyżki mąki
- 2 łyżki przecieru pomidorowego
Wykonanie:
- Kapustę poszatkuj, włóż do garnka, zalej 2 szklankami wody i dodaj ziele angielskie.
- Gotuj ok 15 minut.
- Przygotuj zasmażkę: masło roztop, dodaj mąkę i odrobinę płynu z kapusty. Ciągle mieszaj.
- Do kapusty dodaj zasmażkę i gotuj jeszcze chwilkę.
- Dodaj ocet, przyprawy,przecier koperek.
młoda kapustka jest pyszna!:)
OdpowiedzUsuńoj tak:)
OdpowiedzUsuń