Składniki:
- 1,5 l wody źródlanej
- nóżka z kurczaka
- 2 marchewki
- pietruszka
- kawałek pora
- kawałek selera
- 1/2 cebuli
- łyżeczka soli
- garść mrożonego zielonego groszku
- kilka łyżek kaszy pęczak
- 1 ząbek czosnku
- kilka listków bazylii
- natka pietruszki
- mały słoik domowych pomidorów w zalewie z oliwy
Wykonanie:
- Do garnka wlewamy wodę, wkładamy mięso i gotujemy.
- Jak mięso będzie na pół miękko dodajemy pokrojone warzywa i kaszę.
- Pod koniec gotowania dodajemy groszek, bazylię i pomidory.
- Gotujemy aż groszek będzie miękki. Dodajemy pietruszkę.
- Wyjmujemy mięsko i dzielimy na kawałeczki, a kość wywalamy.
Smacznego:)
pomidorowa najlepsza zupa:)
OdpowiedzUsuń