Kapustka z jabłkami i miodem
Bardzo smaczna kapustka w słodkim wydaniu:) połączenie jabłuszek, miodu i masełka jest rewelacyjne. Można zjeść jako dodatek do mięska albo solo. Pyszna w każdym wydaniu:)
Składniki:
- 4 jabłka
- cebula
- 1/2 kg białej kapusty
- 4 łyżki masła
- 2 łyżki miodu
- suszona natka pietruszki
- olej
- sól, pieprz
- zioła prowansalskie
Wykonanie:
- Kapustę szatkujemy, a cebulę kroimy w kostkę.
- Na oleju podsmaż cebulę, dodaj kapustę, wymieszaj. Dolej 1/2 szklaki wody.
- Jabłka obierz i pokrój w kostkę. Podsmaż na maśle i miodzie.
- Połącz z kapustką. Posyp pietruszką.
ciekawy pomysł:)
OdpowiedzUsuńO miodzie dodawanym do kapustki jeszcze nie słyszałam.
OdpowiedzUsuń