środa, 11 lutego 2015

Smoothie szpinakowo-jarmużowe z jabłkiem

Zielona bomba witaminowa:p zachwalać chyba nie muszę:) ja bardzo lubię;)

Składniki:
  • Dwie garście szpinaku swieżego
  • Garść liści jarmużu
  • 2 Duże słodkie jabłka
  • Pół cytryny
  • Woda
  • Łyżka cukru brzozowego lub miodu (zależy od tego jaki smak chcemy otrzymać czy bardziej słodki czy kwaskowaty)
Wykonanie:
  1. Do misy blendera włóź szpinak i jarmuż.
  2. Jabłko pokrój na plasterki i dodaj wraz z wyciśniętą cytryną.
  3. Wlej wodę i blenduj. Dodaj tyle wody w zależności od tego jaką chcesz konsystencję. Dosłodz.
Smacznego;)




2 komentarze:

Daj nam znać co sądzisz o naszych posiłkach :)