środa, 12 grudnia 2018

Czerwone burgery

Szybkie burgery. Zdrowe i majace piękny kolor. Słodkie do tego dzięki buraczkowi. Z dodatkiem ogórka kiszonego smakuja extra.

Składniki:

  • woreczek ugotowanej kaszy jaglanej
  • ugotowany burak
  • sól, pieprz, sezam

Wykonanie:

  1. Buraka zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. 
  2. Do miski dodaj kaszę jaglana, startego buraka i przyprawy.
  3. Uformuj kotlety i ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
  4. Posyp sezamem i piecz w nagrzanym piekarniku ok. 20 min. w 180 st.  Sprawdz przed wyjęciem czy stwardniał.
Smacznego:)










burger na karobowo-buraczkowej  muffince



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Daj nam znać co sądzisz o naszych posiłkach :)