Składniki:
- 3 szklanki mąki pszennej
- 1 szklanka mleka
- 1 szklanka oleju
- 4 jajka ( w temp. pokojowej)
- 1 szklanka miodu
- przyprawa do piernika
- 2 łyżeczki cynamonu
- 2 łyżeczki sody oczyszczonej
Wykonanie:
- Do jednej miski wsypać przesiana mąkę, dodać sodę, przyprawy i wymieszać.
- Do drugiej miski rozbić jajka, dodać olej, dodać miód i mleko. Wymieszać.
- Do sypkich wlać płynnej i wymieszać.
- Przelać do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia.
- Piec ok. 45-50 min w 180 st.
Ostudzony piernik przekroić, posmarować powidłami, posypać cukrem pudrem albo polać polewą i posypać orzechami, wiórkami kokosowymy (u mnie w czekoladzie).
Smacznego:)
Udało mi się je zrobić według przepisu.
OdpowiedzUsuń