poniedziałek, 14 października 2013

Jeżyna z maliną:)

Jak dobrze zamrozić owoce w lecie i móc wykorzystać je w razie zachcianki jesienią:D lub zimą:)  mniam:)

Składniki:
  • 2 szklanki jeżyn (kilka zostawić do dekoracji)
  • Kilka malin
  • Duży jogurt naturalny
  • Ryż preparowany
Wykonanie:
  1. Szklankę jeżyn zmiksuj.
  2. Drugą szklankę zmiksuj z połową jogurtu naturalnego.
  3. Układaj: jeżyny, ryż, jogurt naturalny, ryż, jeżyny zmiksowane z jogurtem.
  4. Udekoruj malinami i jeżynami.
  5. Jeżeli wolicie słodszą wersję to można posypać cukrem trzcinowym lub polać miodem.
Smacznego;)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Daj nam znać co sądzisz o naszych posiłkach :)