Składniki (dla 2 osób):
- podwójna pierś z kurczaka
- szklanka mleczka kokosowego
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżka przyprawy curry
- 100 ml jogurtu naturalnego
- 1/2 łyżeczki kuminu
- 1 łyżka oliwy
- 1 łyżka mąki kukurydzianej
- pieprz, sól
- kawałeczek świeżego imbiru
- kawałeczek świeżej papryczki chilli
Wykonanie:
- Kurczaka kroimy w kostkę i przyprawiamy solą, pieprzem oraz kuminem. Zalewamy jogurtem i zostawiamy na 30 minut.
- Masło roztapiamy na gorącej patelni, dodajemy curry i chwilę smażymy.
- Dodajemy kurczaka z zalewy, przeciśnięty przez praskę czosnek i smażymy z każdej strony.
- Następnie wlewamy mleczko kokosowe i gotujemy około 2-3 minut. Na koniec zagęszczamy sos poprzez dodanie mąki kukurydzianej.
Smacznego:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Daj nam znać co sądzisz o naszych posiłkach :)