Składniki:
- 1/2 kg wołowiny
- 1 duża cebula
- 2 ząbki czosnku
- Kawałek świeżego imbiru
- Łyżeczka chilli (chyba, ze preferujesz na ostro no to łyżka)
- 2-3 łyżki oliwy
- 2 garstki małych pomidorków
- Szklanka bulionu
Wykonanie:
- Wołowinę pokrój w kostkę. Włóż do rondla, wlej szklankę wody i gotuj ok. godziny.
- W tym czasie przygotuj pastę do wołowiny. Cebulę posiekaj wraz z czosnkiem.
- Imbir pokrój w drobniutkie paseczki, dodaj chilli, oliwę i wszystko wymieszaj.
- Odstaw pastę do lodówki. Jak mięso się podgotuje,wyżej wodę, wystudz i natrzyj pastą.
- Odstaw do lodówki na ok. 3 godziny.
- Włóż wszystko do garnka, zalej bulionem i gotuj ok. 45minut.
- Dodaj pomidorkii podgotuj jeszcze ok 15 minut. Mięso powinno być mięciutke.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Daj nam znać co sądzisz o naszych posiłkach :)