sobota, 19 października 2013

Placuszki z bananem i migdałem

Placuszki są rewelacyjne, lekkie i chrupiące dzięki platkom migdałów. Naturalnie słodziutkie dzięki bananom;))

Składniki:
  • 2 dojrzałe banany
  • Duży jogurt naturalny
  • Otrąby np. Owsiane (taka ilość, zeby zagęścić masę, ok. 2 łyżek)
  • Garstka płatków migdałów
  • Olej kokosowy do smażenia
Wykonanie:
  1. W misce rozgnieć widelcem banany.
  2. Dodaj jogurt i otręby. Wymieszaj dokładnie.
  3. Dołóż płatki migdałów i delikatnie wymieszaj.
  4. Na patelni rozgrzej olej kokosowy.
  5. Smaż placuszki aż się zarumienią. Obróć.
Smacznego;)

Rada: Masa jest bardzo delikatna i należy uważać, żeby placuszki się nie przypalily. W trakcie pieczenia delikatne podważ placuszka, żeby ne przywarł do patelni.







Dodatki: jogurt zmiksowany z bananem, banan lub posypane cukrem pudrem;)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Daj nam znać co sądzisz o naszych posiłkach :)