Składniki:
- 4 całe jajka
- 1 białko
- 3/4 szklanki oleju
- 1 szklanka cukru
- 400 g jogurtu naturalny
- 3 szklanki mąki
- 3 łyzeczki proszku do pieczenia
- 2 laski rabarbaru
- 2 łyżki wiórków kokosowych
- Łyżka cynamonu
- Łyżka cukru pudru
Wykonanie:
- Jajka, olej, cukier i jogurt zmiksować.
- Dodać mąkę i proszek do pieczenia. Zmiksować ponownie.
- Dodać rabarbar, wymieszać.
- Wylać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia lub do foremek na muffinki.
- Białko ubić na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodać cukier puder. Wyłożyć na ciasto.
- Postypać wiórkami kokosowymi zmieszanymi z cynamonem
- Piec 40 min w 180 stopniach.
Smacznego:)
Mmm, cudowne! Uwielbiam rabarbar :) Szkoda, że na sezon jeszcze tak długo trzeba czekać...
OdpowiedzUsuń