czwartek, 17 października 2013

Wołowina orientalna

To, że pyszne to chyba nie muszę pisać;) no to napiszę, że jak raz zrobisz to powróciszvdo tego przepisu;)

Składniki:
  • 1/2 kg wołowiny
  • 1 duża cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • Kawałek świeżego imbiru
  • Łyżeczka chilli (chyba, ze preferujesz na ostro no to łyżka)
  • 2-3 łyżki oliwy
  • 2 garstki małych pomidorków
  • Szklanka bulionu
Wykonanie:
  1. Wołowinę pokrój w kostkę. Włóż do rondla, wlej szklankę wody i gotuj ok. godziny.
  2. W tym czasie przygotuj pastę do wołowiny. Cebulę posiekaj wraz z czosnkiem.
  3. Imbir pokrój w drobniutkie paseczki, dodaj chilli, oliwę i wszystko wymieszaj.
  4. Odstaw pastę do lodówki. Jak mięso się podgotuje,wyżej wodę, wystudz i natrzyj pastą.
  5. Odstaw do lodówki na ok. 3 godziny.
  6. Włóż wszystko do garnka, zalej bulionem i gotuj ok. 45minut.
  7. Dodaj pomidorkii podgotuj jeszcze ok 15 minut. Mięso powinno być mięciutke.
Smacznego;)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Daj nam znać co sądzisz o naszych posiłkach :)