czwartek, 15 maja 2014

Jajka z sosem curry

Jajeczka faszerowane, o bardzo wyraźnym smaku;) curry w roli głównej!

Składniki:
  • 6 jajek
  • 3 łyżki majonezu
  • Łyżka jogurtu naturalnego
  • Łyżka musztardy diżońskiej
  • Łyżeczka słodkiej papryki
  • Łyżeczka curry
  • Sól, pieprz
  • 1/3 ogórka zielonego do dekoracji
Wykonanie:
  1. Jajka ugotuj na twardo, obierz i przekrój na pół.
  2. Żółtko połącz z musztardą, majonezem, jogurtem i przyprawami.
  3. Napełnij połówki jajek farszem.
  4. Udekoruj połplasterkami ogórka zielonego.
Smacznego;)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Daj nam znać co sądzisz o naszych posiłkach :)