czwartek, 15 maja 2014

Roladki z szynki nadziewane dzikim ryżem

Roladki mogą być na zwykłą imprezę albo niezwykłe święta;) pycha;)

Składniki:
  • 20 plasterków szynki konserwowej
  • Saszetka dzikiego ryżu
  • 2 jajka
  • 1/2 pęczka koperku
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyzki jogurtu naturalnego
  • Sól, pieprz
Wykonanie:
  1. Jajka ugotuj na twardo, obierz i pokrój w kostkę
  2. Ryż ugotuj zgodnie z instrukcja na opakowaniu.
  3. Koperek drobno pokrój i wymieszaj z ryżem oraz jajkiem.
  4. Majonez wymieszaj z jogurtem i przyprawami. Wszystko połącz.
  5. Na plaster szynki nałóż masę i zroluj.
Smacznego;)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Daj nam znać co sądzisz o naszych posiłkach :)