czwartek, 15 maja 2014

Jajka z sosem musztardowym

Jajka na twardo, dla urozmaicenia z sosem musztardowy. Polecam;)

Składniki:
  • 6 jajek
  • 2 łyżeczki musztardy saperskiej
  • 3 łyżki majonezu
  • Łyżka jogurtu naturalnego
  • Szczypta cukru, soli i pieprzu
  • Garść pokrojonego koperku 
Wykonanie:
  1. Jajka ugotuj na twardo, ostudź, obierz i pokrój na pół.
  2. Połącz jogurt z majonezem, musztardą, koperkiem i przyprawami.
  3. Połówki jajek polej sosem. Udekoruj koperkiem.
Smacznego;)



2 komentarze:

  1. Super, bardzo szybki zapewne pyszny :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Właśnie takie zrobiłam sobie, gdyż jest piątek. Nie miałam jednak jogurtu więc użyłam śmietany 18% i jest pyszne :D

    OdpowiedzUsuń

Daj nam znać co sądzisz o naszych posiłkach :)