poniedziałek, 12 maja 2014

Kurczak w sosie śmietanowym

Uwielbiam! Babciny sos śmietanowy. Pyszny, ale rzadko go robię, bo bomba kaloryczna;) ale raz na jakiś czas nie zaszkodzi;)

Składniki:
  • 6 pałek z kurczaka lub skrzydełek, ugotowanych
  • 1/2 kostki masła
  • 2-3 cebule
  • 1/2 op. śmietany 18%
  • Sól, pieprz
Wykonanie:
  1. Masło ropuść w rondlu.
  2. Cebulę pokrój w pióra.
  3. Do roztopionego masła dodaj cebulę i duś do miękkości.
  4. Włóż mięso, a po chwili dodaj śmietanę  i wymieszaj. Podduś chwilę. 
Smacznego;)


2 komentarze:

Daj nam znać co sądzisz o naszych posiłkach :)