Składniki:
- Podwójna pierś z kurczaka
- 1/2 szklanki soji
- 1/2 szklanki ciecierzycy
- 1/2 szklanki soczewicy czerwonej
- 1/2 szklanki dzikiego ryżu
- 1/2 szklanki ryżu
- Duża cebula
- 2-3 ząbki czosnku
- Sól, pieprz, chilli, kurkuma
- Olej rzepakowy
Wykonanie:
- Ciecierzycę i soję namocz w misce przez noc. Ugotuj następnego dnia do miękkości.
- Soczewicę gotuj przez chwilę w osolonej wodzie.
- Ryż ugotuj osobno na sypko.
- Cebule pokrój w kostkę i podduś na oleju, dodaj zmiażdżony czosnek i przyprawy.
- Kurczaka pokrój w większą kostkę i podsmaż na oleju z dodatkiem odrobiny chilli.
- W misce wymieszaj kurczaka, ryż, soję, ciecierzycę, soczewicę. Dodaj podduszoną cebulę z przyprawami i wymieszaj. Jeżeli lubisz ostrzej to wierzch posyp chilli. Możesz udekorować pietruszką.
Smacznego;)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Daj nam znać co sądzisz o naszych posiłkach :)