środa, 7 maja 2014

Warstwowa sałatka z tuńczykiem

Moja ulubiona;)) często na imprezach gości:)

Składniki:

  • 5 jajek ugotowanych na twardo
  • 2 puszki tuńczyka w sosie własnym (w wodzie)
  • Kawałek sera żółtego
  • Puszka kukurydzy, odsączona
  • Cebula (fajnie wygląda jak dodamy czerwoną)
  • 2-3 ogórki kiszone
  • Majonez +jogurt naturalny (mniej więcej po 1/2 szklanki, w razie potrzeby dodać więcej jogurtu)
  • Pieprz mielony


Wykonanie:

  1. Jajka zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Osobno żółtka, osobno białka.
  2. Ser równieź zetrzeć na tarce (o grubych oczkach).
  3. Cebulę i ogórki pokroić w kosteczkę.
  4. Jogurt z majonezem wymieszać w miseczce.
  5. Tuńczyka odcisnąć z zalewy.
  6. Układać:starte białko, posmarować majonezem z jogurtem, starte żółtko, kukurydza, majonez z jogurtem, tuńczyk, cebula, ogórek, majonez, starty ser żółty. Posypać pieprzem.

Smacznego:)

2 komentarze:

Daj nam znać co sądzisz o naszych posiłkach :)