środa, 13 sierpnia 2014

Ruloniki z szynki serrano

Fajny pomysł na szybką przekąskę:) można upiec, ale można też zjeść na surowo.. lepsza pieczona, taka chrupka:)

Składniki:

  • opakowanie szynki serrano lub innej długo dojrzewającej
  • garstka rukoli
  • 1/3 papryki czerwonej i żółtej
  • 1/2 ogórka zielonego
  • oliwa, sól, pieprz i musztarda na dressing

Wykonanie:

  1. Papryki i ogórka pokroić w słupki.
  2. Składniki na dressing wymieszać.
  3. Plasterki szynki posmarować dressingiem, położyć kilka listków rukoli, paprykę i ogórka. Tak, żeby warzywa wystawały za szynkę.
  4. Zwinąć w rulonik. Końcówkę szynki podwinąć, żeby farsz nie wyleciał.
  5. Zapiec w piekarniku, aż szynka będzie chrupka, a warzywa zarumienione. Ok 10 minut.
Smacznego:)



2 komentarze:

Daj nam znać co sądzisz o naszych posiłkach :)