Składniki:
- opakowanie szynki serrano lub innej długo dojrzewającej
- garstka rukoli
- 1/3 papryki czerwonej i żółtej
- 1/2 ogórka zielonego
- oliwa, sól, pieprz i musztarda na dressing
Wykonanie:
- Papryki i ogórka pokroić w słupki.
- Składniki na dressing wymieszać.
- Plasterki szynki posmarować dressingiem, położyć kilka listków rukoli, paprykę i ogórka. Tak, żeby warzywa wystawały za szynkę.
- Zwinąć w rulonik. Końcówkę szynki podwinąć, żeby farsz nie wyleciał.
- Zapiec w piekarniku, aż szynka będzie chrupka, a warzywa zarumienione. Ok 10 minut.
Smacznego:)
Interesująca propozycja na imprezową przekąskę!
OdpowiedzUsuńfajna propozycja na przekąskę :)
OdpowiedzUsuń