Składniki:
- 200 g borowików (u mnie mrożonych)
- 1 ząbek czosnku
- 2 łyżki pietruszki (u mnie mrożonej)
- Łyżka oleju
- 4 jajka
- 100 ml mleka
- Sól, pieprz
Wykonanie:
- Piekarnik nagrzej do temp. 180.
- Borowiki rozmroź, drobno pokrój (Ja pokroiłam dość grubo i żałowałam, polecam drobniutko)
- Czosnek obierz, posiekaj.
- Na patelni rozgrzej olej, podsmaż grzyby, dodaj czosnek z pietruszką.
- Jajka wymieszaj z mlekiem, dopraw solą, pieprzem.
- Połącz grzyby z masą jajeczną.
- Przelej do kokilki. Piecz ok. 30-40 minut.
Smacznego;)
świetny pomysł:) a grzyby uwielbiam:)
OdpowiedzUsuń