poniedziałek, 6 stycznia 2014

Szaszłyki warzywno-rybne

Szaszłyki z rybą to dla mnie nowość. Jakoś nigdy nie wpadłam na to, żeby nadziać rybę na patyczek szaszłyka;) no i żałuję, że tak późno na to wpadłam;) nawet niejadki ryb zachwycali to połączenie;))

Składniki:
  • Filet z dorsza
  • 1/2 papryki czerwonej
  • 1/2 papryki żółtej
  • 1/2 cebuli czerwonej
  • 1/2 cukinii
  • Pomarańcza
  • Kilka pomidorków koktajlowych
  • Przyprawy: sól, pieprz, oregano, tymianek, rozmaryn
  • Oliwa
Wykonanie:
  1. Wszystkie warzywa i rybę pokrój w gruba kostkę.
  2. Nabij na patyczki od szaszlyków na przemian warzywa, rybę, pomarańcza.
  3. Posyp przyprawami, skrop oliwą.
  4. Grill lub piekarnik z funkcją grilla najgorzej, piecz ok.10 min z każdej ze stron.
  5. Przed podaniem skrop sokiem z cytryny.
Smacznego;)





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Daj nam znać co sądzisz o naszych posiłkach :)