czwartek, 30 stycznia 2014

Marchewka glazurowana z dodatkiem pomarańczy

Przepyszny dodatek do obiadu, np. szaszłyków mięsno-warzywnych lub rybno-warzywnych. Mój synek zajadał się samą:) i wcale mu się nie dziwię;)

Składniki:

  • 1/2 opakowania mini marcheweczek mrożonych
  • 1 pomarańcza
  • 1 łyżka nasion gorczycy
  • 2 łyżki oleju
  • Woda
  • Sól, pieprz

Wykonanie:

  1. Marcheweczki rozmroź, podsmaź na oleju ok. 5 minut. Mieszaj, żeby nie przywarły do dna.
  2. Z pomarańczy wycisńik sok.
  3. Do marchwi dodaj nasiona gorczycy, sok i wodę. 
  4. Podgrzewaj pod przykryciem,aż  płyn wyparuje.
  5. Dopraw solą i pieprzem.
Smacznego;)


2 komentarze:

Daj nam znać co sądzisz o naszych posiłkach :)