niedziela, 19 stycznia 2014

Flan z borowików z pietruszką i czosnkiem

Jeśli lubicie grzybki to spodoba Wam się taka pasta na kanapeczki. Mi się podoba smakowo;) aromat czosnku i pietruszki z grzybkami, super;)

Składniki:
  • 200 g borowików (u mnie mrożonych)
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżki pietruszki (u mnie mrożonej)
  • Łyżka oleju
  • 4 jajka
  • 100 ml mleka
  • Sól, pieprz

Wykonanie:
  1. Piekarnik nagrzej do temp. 180.
  2. Borowiki rozmroź, drobno pokrój (Ja pokroiłam dość grubo i żałowałam, polecam drobniutko)
  3. Czosnek obierz, posiekaj.
  4. Na patelni rozgrzej olej, podsmaż grzyby, dodaj czosnek z pietruszką.
  5. Jajka wymieszaj z mlekiem, dopraw solą, pieprzem.
  6. Połącz grzyby z masą jajeczną.
  7. Przelej do kokilki. Piecz ok. 30-40 minut.

Smacznego;)

1 komentarz:

Daj nam znać co sądzisz o naszych posiłkach :)