Składniki:
- Szklanka płatków owsianych błyskawicznych
- 2/3 szklanki otrebow pszennych
- 1/2 szklanki zarodków pszennych
- 2 duże czubiaste łyżka miodu
- Duża czubiasta łyżka oleju kokosowego
- 1/3 szklanki amarantusa ekspandowanego
- Garść orzechów włoskich
- Garść migdałów
- Garść słonecznika
- Garść dyni
- Garść jagód goji
- Garść rodzynek
Wykonanie:
- Miód i olej kokosowych podgrzać w rondelku i lekko ostudzić.
- W misce wymieszać obręby, płatki owsiane,amarantus i zarodki pszenne.
- Dodać rozpuszczońy miód i olej.
- W drugiej misce połączyć resztę zamiaren i owoców. Oprócz rodzynek i jagód goji.
- Piekarnik nagrzać. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia.
- Na papier wyłożyć oręby wymieszane z miodem, wymieszać, rozłożyć po całej blaszce. Piec ok10-15 min w 180 stopniach. Mieszać kilka razy w trakcie.
- Dodać resztę zamiaren i owoców. Oprócz rodzynek i jagód goji. Wymieszać. Piec ok 10 minut. Mieszając kilka razy.
- W słoiku wymieszać rodzynki i jagody goji.
- Granole wyjąc z piekarnika, ostudzić i przełożyć do słoika. Wszystko wymieszać.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Daj nam znać co sądzisz o naszych posiłkach :)