środa, 15 stycznia 2014

Jabłko pieczone z serkiem, rodzynkami i cynamonem

Proste, bo to tylko jabłuszko, ale zawsze to inny smak pieczonego jabłuszka;)

Składniki:
  • 2 jabłka
  • Rodzynki
  • Serek  śmietankowy (u mnie Bieluch)-2 łyżki
  • Szczypta cynamonu
Wykonanie:
  1. Jabłko umyć, usunąć środek i przekroić na pół.
  2. Posmarować serkiem, położyć rodzynki, posypać cynamonem.
  3. Przykryć dół jabłka kapeluszem jabłka.
  4. Piec ok 15 min 180 stopni(aż będzie rozpływajacy się i zmarszczone jabłko). W połowie pieczenia uchylić kapelusz;)
Smacznego;)

1 komentarz:

  1. Wygląda bardzo apetycznie. Chyba polecę wypróbować ten przepis, mniam :)

    OdpowiedzUsuń

Daj nam znać co sądzisz o naszych posiłkach :)