Składniki:
- 1 ¾ szklanki mąki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- ½ łyżeczki sody
- 2 łyżki ciemnego kakao
- ¾ szklanki cukru pudru
- 1 szklanka mleka
- ⅓ szklanki + 2 łyżeczki oleju
- 1 jajko
- 1 łyżeczka cukru waniliowego
- 1/3 tabliczki czekolady z orzechami
Wykonanie:
- Mąkę, proszek do pieczenia, sodę, kakao i wymieszać w jednym naczyniu.
- Pozostałe, płynne składniki wymieszać w drugim naczyniu.
- Następnie zawartości obu naczyń połączyć. Dodać czekoladę w małych kawałkach.
- Formę na muffiny wyłożoną papilotkami napełnić masą.
- Piec przez ok.20 minut w temp. 200 st.C.
Poczęstuję się kilkoma, bo wyglądają pysznie :) Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńSmacznego;)))
Usuń