piątek, 10 stycznia 2014

Pierś z indyka z curry i lubczykiem

Od jakiegoś czasu staram się robić domowe wędlinki na kanapki. Ta jest chyba nasza ulubiona. Jest idealna na kanapeczki, ale również jako dodatek do sałatki ze świerzymi warzywami. Mniemam;)

Składniki:

  • Kawałek piersi z indyka
  • Oliwa
  • Łyżka curry 
  • Łyżka lubczyku suszonego
  • Sól, pieprz
Wykonanie:
  1. Pierś oczyść, wymyj. Osusz ręcznikiem papierowym.
  2. Natrzyj oliwą i przyprawami.
  3. Piekarnik najgorzej. Na blaszkę wyłóż folię aluminiową.
  4. Wstaw do piekarnika na ok. 45 minut w tempie. 180-200 stopni ( w zależności od piekarnika). W połowie pieczenia uchyl folię.
Smacznego;)


3 komentarze:

  1. ja też jestem jak najbardziej za domowymi wędlinami!:)

    OdpowiedzUsuń
  2. uwielbiam!:) i jako obiad i jako wędlina:)

    OdpowiedzUsuń

Daj nam znać co sądzisz o naszych posiłkach :)