czwartek, 15 maja 2014

Babka marmurkowa z amaretto

Tak jak wygląda tak smakuje;)) pyszna!

Składniki:
  • 5 jajek
  • 20 dag cukru pudru
  • Cukier waniliowy
  • 30 dag mąki
  • Łyżeczka proszku do pieczenia
  • 8-10 łyżek amaretto
  • 2 łyżki kakao
  • Szklanka oleju słonecznikowego
Wykonanie:
  1. Jajka ubij z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę.
  2. Stopniowo wlewaj amaretto, ciagle mieszając oraz olej.
  3. Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia.
  4. Stopniowo dodawaj mąkę.
  5. Formę keksową wyłóż papierem do pieczenia. Wlej połowę masy.
  6. Do drugiej połowy dodaj kakao i dobrze wymieszaj.
  7. Wlej na niałą masę, masę ciemną. Widelcem przemieszaj obie masy, żeby powstał wzorek.
  8. Piekarnik nagrzej do 180 st., piecz ok. godzinę.
  9. Jak ostygnie możesz polać polewą czekoladową.
Smacznego;)


1 komentarz:

Daj nam znać co sądzisz o naszych posiłkach :)