Składniki:
- 5 jaj
- 1/2 kg cukru
- 5 dag kakao
- Ok. 125 g masła
- 1/2 słoika powideł śliwkowych
- Opakowanie suchego wafla
Wykonanie:
- Na dmie garnka wlać wodę. Zagotować. Umieścić na nim sporą miskę.
- Wszystkie składniki włożyć na miski, wbić jajka, dodać cukier, kakao i masło.
- Wszystkie składniki w misce wymieszać. I trzepać czepaczką przez 30 minut.
- Należy uważać, żeby miska nie dotykała wody.
- Po 5-10 min ubijania garnek należy zdjąć z wody, żeby jajka sie nie zagotowały i nadal ubijać.
- Po 30 min każdy płat wafla posmarować masą czekoladową i przekładać, jeden na drugi.
- W połowie jeden wafel posmarować powidłem i dalej przekładaj masą czekoladową do wyczerpania składników.
- Wafel owiń w folię aluminiową, ale najlepiej w papier, w który był owiniętych suchy wafel. Połóż coś ciężkiego na owiniętych w papier wafel. Odstaw w chłodne miejsce na kilka godzin, a najlepiej na noc.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Daj nam znać co sądzisz o naszych posiłkach :)