Salsa z ananasem i chilli
Wersja z ananasem -salsa:)
Składniki:
- 1/3 świeżego ananasa
- 1/2 papryki czerwonej
- 1 duży pomidor
- Garść kolendry
- Garstka czerwonej bazylii-opcjonalnie
- 1/2 czerwonej cebuli
- Szczypta chilli rozdrobnionej, suszonej
Wykonanie:
- Ananasa, paprykę i cebule pokrój w drobna kostkę.
- Pomidora sparz, obierz ze skórki i pokrój w kostkę.
- Wszystko wymieszaj w misce, posyp chilli.
U mnie podobne "danie" działało do wczoraj jako nakładka na pizzerinkę, do pieczarek. Nie dodawałem jednak czerwonej cebulki, dziękuję, poprawiłem przepis :) nawet nie wiedziałem, że polubiłem "salsę", na mój użytek spożywam często z naturalnym ketchupem o całkiem dużej ilości pomidorów w pomidorach (lubię np. ten z Pińczowa), teraz nic dodać nic ująć.
OdpowiedzUsuń