Składniki:
- 180 g czerwonej soczewicy
- 100 g suszonych pomidorów
- 1 cebula czerwona
- 2 ząbki czosnku
- łyżka oleju
- 2 liście laurowe
- 1 l domowego bulionu warzywnego
- mały jogurt naturalny
Wykonanie:
- Pomidory zalej wrzątkiem i odstaw na 30 min. Odsącz, drobno pokrój.
- Cebulę obierz i pokrój w plasterki, zeszklij na oleju.
- Dodaj posiekany czosnek, podsmaż i dodaj posiekane pomidory. Podsmaż jeszcze chwilę.
- Dodaj opłukaną soczewicę i liście laurowe. Zalej bulionem i gotuj 30 min., aż soczewica zmięknie.
- Wyjmij liście laurowe, a całość zmiksuj na krem.
- Podawaj z jogurtem naturalnym.
Smacznego:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Daj nam znać co sądzisz o naszych posiłkach :)