czwartek, 3 lipca 2014

Tort arbuzowy

Zaskakujący, prosty w wykonaniu, orzeźwiający. Idealny na lato;))) goście będą zachwyceni!

Składniki:
  • arbuz
  • 250 ml śmietany kremówki
  • śmietanfix
  • łyżka cukru pudru
  • op. płatków migdałów
  • owoce do dekoracji: maliny, borówki
Wykonanie:
  1. Z arbuza zetnij czubek góry i dołu tworząc kształt tradycyjnego biszkoptu na torta. Obierz ze skóry.
  2. Kremówkę ubij mikserem, dodaj śmietanfix i cukier puder.
  3. Migdały podpraż na suchej patelni, a owoce opłucz.
  4. Arbuza pokryj kremówką, jakbyś pokrywał/a biszkopt masą.
  5. Brzegi obtoczyć w migdałach a wierzch udekoruj owocami. Schłodź w lodówce.
Smacznego;)









Inna propozycja dekoracji: maliny i rurki wargowe w czekoladzie:






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Daj nam znać co sądzisz o naszych posiłkach :)