Składniki:
- podwójna pierś z kurczaka
- 2 banany
- sól, pieprz
- szklanka jogurtu naturalnego (lub śmietany 12%)
- łyżka mąki np.pszennej lub kukurydzianej
- po 1/2 łyżeczki curry i imbiru
- łyżka masła i 2 łyżki oleju rzepakowego
Wykonanie:
- Pierś oczyść i pokrój w grube paski, posyp soląi pieprzem.
- Podsmaż pierś na rozgrzanej patelni z roztopionym masłem i olejem. Odstaw.
- Banany pokrój w plasterki, podsmaż na patelni, w której smażyło się mięso.
- Śmietanę lub jogurt wymieszaj z mąką, wlej do garnka i podgotuj aż sos zgęstnieje.
- Dopraw solą, pieprzem, imbirem i curry.
- Dodaj mięso i banany i chwilkę podgotuj.
- Podawaj z drobniutkim makaronem lub ryżem.
Smacznego:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Daj nam znać co sądzisz o naszych posiłkach :)