czwartek, 10 lipca 2014

Sałatka z migdałami

Byłam zaskoczona nieziemsko tą sałatką. Siła w prostocie;) przepyszna, mój hit w ostatnim miesiącu.  Tylko rukola, migdały i suszone pomidory a  smak cudowny. Nie wiem jak Ty, ale ja proponuję szybciachem spróbować. Na grilla, imprezę, kolację czy do obiadu..

Składniki:
  • Rukola
  • Migdały całe
  • Suszone pomidory
  • Oliwa z suszonych pomidorów
  • Szczypta soli

Wykonanie:
  1. Migdały położyć na papierze do pieczenia posypanym solą.
  2. Podprażyć w piekarniku przez 15 min w 180 st.
  3. Rukolę opłukać, osuszyć, skropić oliwą.
  4. Pomidorki pokroić w kostkę i dodać do rukoli.
  5. Migdały położyć ostudzone na sałatkę.


Smacznego:)







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Daj nam znać co sądzisz o naszych posiłkach :)