Składniki:
- Szklanka kaszy jaglanej
- 1/2 op. szpinaku mrożonego
- 1/2 papryki czerwonej
- Kawałek sera typu feta
- Ząbek czosnku
- Kawałek kiełbasy wiejskiej
- 4 małe kulki sera mozarella
- 2 Jajka + łyżka mleka
Wykonanie:
- Kaszę opłucz na sitku, zalej 2 szklankami wody i gotuj aż wchłonie wodę.
- Szpinak umieść w rondelku, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i podduś, aż się rozmrozi a woda odparuje.
- Dodaj drobne kawałki fety i wymieszaj.
- Paprykę i kiełbasę pokrój w kosteczkę.
- Rozbełtaj jajka z mlekiem.
- W naczyniu żaroodpornym układaj: kaszę, szpinak, paprykę, kiełbasę. Zalej jajkiem z mlekiem.
- Na środku ułóż kulki mozzarelli.
- Piekarnik nagrzej i zapieraj ok. 15-20 minut. Tak, źeby ser się rozpuścił.
świetny pomysł:)
OdpowiedzUsuńwygląda fajnie, trzeba wypróbować
OdpowiedzUsuń