środa, 3 września 2014

Kotlety jajeczne

Tradycyjne kotleciki jajeczne:)

Składniki:
  • 10 jajek ugotowanych na twardro
  • 2 jajka surowe
  • garść natki pietruszki
  • 1 łyżka bułki tartej + do obtaczania
  • sól, pieprz
  • olej do smażenia
Wykonanie:
  1. Jajka zetrzyj na tarce o grubych oczkach, a pietruchę drobno posiekaj.
  2. W misce wymieszaj wszystko, wbij surowe jajka, przypraw i dodaj bułkę tartą, żeby się skleiła masa.
  3. Dłonie zamocz w zimnej wodzie, nabierz łyżką masę, uformuj placuszki i obtocz w bułce.
  4. Smaż na rozgrzanym oleju.
Smacznego:)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Daj nam znać co sądzisz o naszych posiłkach :)