Składniki:
- Bakłażan
- Cukinia
- Czerwona papryka
- 2 gałązki rozmarynu
- 200 g sera (np. Gouda)
- Duży jogurt naturalny
- Jajko
- 2 ząbki czosnku
- Sól, pieprz
- 1/3 op. sera feta
- Cukinię i bakłażana pokroić w plastry, a paprykę w paski.
- Bakłażana posolić, odstawić aż puści sok, następnie opłukać i osuszyć ręcznikiem papierowym.
- Rozmaryn posiekać, a ser pokroić w plastry i zetrzeć na tarce (pół na pół mniej więcej).
- Jogurt wymieszać z jajkiem, startym serem, czosnkiem wyciśniętym przez praskę i przyprawami.
- Warzywa i ser ułożyć na przemian w naczyniu do zapiekania.
- Posypać solą, pieprzem, rozmarynem i polać sosem.
- Na wierzch posyp fetą pokrojoną w kosteczkę.
- Zapiekać ok. 30 min. w 180 st.
Smacznego;)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Daj nam znać co sądzisz o naszych posiłkach :)