Składniki:
- Sałata (u mnie masłowa)
- Pomidorki koktajlowe
- Pomidory suszone
- Tuńczyk w kawałku w sosie własnym
- Kapary
- Ser feta
- Fasolka szparagowa, np. żółta
- Ziarna słonecznika
- Pieprz
- Oliwa z oliwek
- Ocet balsamiczny z Modeny
Wykonanie:
- Sałatę opłucz i porwij na mniejsze kawałki.
- Fetę pokrój w kostkę, pomidorki w ćwiartki, a suszone w paseczki.
- Fasolkę szparagową ugotuj w osolonej wodzie do miękkości (odetnie końcówki).
- Tuńczyk rozdrobnij.
- W misce ułóż sałatę i polej oliwą i octem balsamicznym.
- Dodaj pomidory, kapary, tuńczyk, fetę, fasolkę drobno pokrojoną, posyp pieprzem.
- Słonecznik podpraż na suchej patelni i posyp.
Smacznego;)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Daj nam znać co sądzisz o naszych posiłkach :)