Placuszki smakowo pyszne, aczkolwiek następnym razem spróbuję upiec na patelni, bo w piekarniku są dość cienkie i chrupki. Ja takie lubię, ale domownicy z przyzwyczajenia wolą bardziej miękkie i puszyste:) uwielbiam cukinie!;) Składniki: (15 szt)
2 cukinie
4 marchewki
2 jajka
garść natki pietruszki
8-10 łyżek mąki pszennej pełnoziarnistej
sól, pieprz ziołowy
Wykonanie:
Cukinię i marchew zetrzyj na tarce o drobnych oczkach.
Pietruszkę drobno pokrój.
Do warzyw dodaj jajka, pietruszkę, mąkę i przyprawy. Wymieszaj.
Usmaż na patelni albo w piekarniku na papierze do pieczenia w 180 st. ok 50 min.
Mniam! jak to dobrze, że jeszcze nie jadłam kolacji! pycha!
OdpowiedzUsuń