sobota, 6 września 2014

Pudding z nasion chia z jagodami

Na temat nasion chia trochę się naczytałam aczkolwiek nie miałam okazji nigdy spróbować. Wreszcie zakupiłam i jestem zachwycona! Ich struktura, właściwości są fenomenalne..już je pokochałam;p można dodać do puddingu, smoothie, do masy do ciasta, do zagęszczania zup i sosów...

Składniki:

  • 1/2 szklanki nasion chia
  • 1,5 szklanki mleka (super w wersji mleka roślinnego, np.migdałowego,  nerkowców)
  • 1/2 szklanki mrożonych jagód
  • Łyżka ksylitolu (cukru brzozowego lub płynnego miodu)
  • Szczypta soli
Wykonanie:
  1. Do dzbanka włóż wszystkie składniki i wymieszaj. Odstaw na ok. 30 min, żeby nasiona chia wchłonęły trochę mleka i żeby pudding zgęstniał.
Smacznego:)





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Daj nam znać co sądzisz o naszych posiłkach :)