środa, 3 września 2014

Roszponka z sosem chrzanowym i śliwką w boczku

Grillowa sałatka ;) bardzo fajne połączenie, zadowoli mięsożernych, roślinożernych i wielbicieli słodkości..każdy coś znajdzie dla siebie:)

Składniki:
  • boczek w plasterkach
  •  śliwki suszone
  • garść roszponki lub rukoli
  • 1/2 dużego op. jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki kremowego chrzanu ze słoiczka
  • sol, pieprz

Wykonanie:
  1. Śliwkę zawinąć w plaster boczku i spiąć wykałaczką.
  2. Umieścic na grilla albo do piekarnika.
  3. Piec aż stanie się chrupiacy, zmarszczy sie (ok.20 min w piekarniku).
  4. Jogurt wymieszaj z chrzanem, przypraw solą i pieprzem (reguluj ostrość chrzanem).
  5. Roszponkę opłukać, osuszyć, umieścić na talerzu.
  6. Polać sosem i położyć boczek ze śliwką.

Smacznego:)

3 komentarze:

Daj nam znać co sądzisz o naszych posiłkach :)