Składniki:
- boczek w plasterkach
- śliwki suszone
- garść roszponki lub rukoli
- 1/2 dużego op. jogurtu naturalnego
- 2 łyżki kremowego chrzanu ze słoiczka
- sol, pieprz
Wykonanie:
- Śliwkę zawinąć w plaster boczku i spiąć wykałaczką.
- Umieścic na grilla albo do piekarnika.
- Piec aż stanie się chrupiacy, zmarszczy sie (ok.20 min w piekarniku).
- Jogurt wymieszaj z chrzanem, przypraw solą i pieprzem (reguluj ostrość chrzanem).
- Roszponkę opłukać, osuszyć, umieścić na talerzu.
- Polać sosem i położyć boczek ze śliwką.
Sałatka pierwsza klasa, świetna kompozycja! :)
OdpowiedzUsuńDziękuję:)
UsuńMniam! jak to dobrze, że jeszcze nie jadłam kolacji! pycha!
OdpowiedzUsuń