Składniki:
- Brokuł
- Puszka kukurydzy
- Puszka fasoli czerwonej
- Podwójna pierś z kurczaka
- 4 jajka ugotowane na twardo
- Majonez, sól, pieprz
- Olej do smażenia
Wykonanie:
- Brokuł ugotuj w osolonej wodzie na półmiękko.
- Kurczaka pokroj w kostkę, przypraw solą i pieprzem, Odstaw na pół godziny.
- Podsmaż na oleju pierś.
- Kukurudzę odsącz z zalewy, a fasolę opłucz i odsącz.
- Jajka pokroj w kostkę.
- Brokuł rozdziel na mniejsze różyczki.
- W misce wymieszaj fasolę, kukurydzę, jajka, brokuł, pierś i wymieszaj z majonezem.
- Przypraw sałatkę.
Smacznego:)
Przepis skopiowany od Weroniki Chilmon, specjalnie dodałaś tylko jajko. Grzeczność nakazuje dodać link z jakiej strony przepis został skopiowany
OdpowiedzUsuńhttp://www.smakiweroniki.pl/1203,salatka-brokulowa-z-fasola-i-kukurydza.html