środa, 3 września 2014

Sałatka z tuńczykiem i fasolką szparagową

Spróbuj a polubisz;))

Składniki:
  • Sałata (u mnie masłowa)
  • Pomidorki koktajlowe
  • Pomidory suszone
  • Tuńczyk w kawałku w sosie własnym
  • Kapary
  • Ser feta
  • Fasolka szparagowa, np. żółta 
  • Ziarna słonecznika
  • Pieprz
  • Oliwa z oliwek
  • Ocet balsamiczny z Modeny
Wykonanie:
  1. Sałatę opłucz i porwij na mniejsze kawałki.
  2. Fetę pokrój w kostkę, pomidorki w ćwiartki, a suszone w paseczki.
  3. Fasolkę szparagową ugotuj w osolonej wodzie do miękkości (odetnie końcówki).
  4. Tuńczyk rozdrobnij.
  5. W misce ułóż sałatę i polej oliwą i octem balsamicznym.
  6. Dodaj pomidory, kapary, tuńczyk, fetę, fasolkę drobno pokrojoną, posyp pieprzem.
  7. Słonecznik podpraż na suchej patelni i posyp.
Smacznego;)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Daj nam znać co sądzisz o naszych posiłkach :)