Składniki:
- 2 szklanki mąki
- 2szklanki mleka
- 2 jajka
- 6 łyżek oleju
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka cukru
- szczypta soli
Wykonanie:
- Żółtka oddzielić od jaj.
- Zmiksować żółtka, mleko, mąkę, proszek do pieczenia, olej i sól na jednolitą masę.
- Białka ubić na sztywno i wymieszać z ciastem.
- Piec w rozgrzanej gofrownicy do osiągnięcia pożądanego koloru (ok. 2-3 minuty, wszystko zależy od mocy gofrownicy).
- Podawaj z ulubionymi dodatkami.
ile tych jaj bo nie jest napisane
OdpowiedzUsuńWyglądają na pysznie chrupiące, u mnie dziś wersja czekoladowa z ulubioną śmietanką Pilos, pycha :)
OdpowiedzUsuńa ile mleka bo tez nie jest napisane
OdpowiedzUsuń