poniedziałek, 2 września 2013

Muffinki orzechowe

Następne w kolejności, zaraz po czekoladowych, moje ulubione muffinki:P uwielbiam orzechy i cynamon:)))

Składniki:
  • 220 g mąki pszennej
  • 50 g roztopionego i ostudzonego masła
  • 2 jajka
  • 150 ml mleka
  • 100 g cukru
  • szczypta soli
  • 0,5 łyżeczki sody
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 0,5 szklanki orzechów włoskich (niezbyt drobno posiekanych)
  • łyżeczka cynamonu

Wykonanie:
  1. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą łyżką. Orzechy dodać na końcu. 
  2. Ciasto przełożyć do foremek i piec 20 minut w 180 stopniach. 
Smacznego:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Daj nam znać co sądzisz o naszych posiłkach :)